Sommartankar

Sommartankar

Nu när vi ser ljuset i tunneln i en pandemi och semester är i full gång eller hägrar för de flesta, så är det alltid trevligt att reflektera lite över tillvaron också.

Vi på BIMAB går nu in i lite ledighet och laddar batterierna inför en spännande höst och kommande 2022. Det har varit ett väldigt intensivt första halvår vi haft 2021, med många spännande projekt och roliga möten med människor och kunder.

Vi har påbörjat ett nytt ramavtal med Marks Bostads AB gällande löpande underhåll och renoveringar och vi håller samtidigt på med två större bostadsprojekt i Skene och Sätila för dem, där det i  Skene är i sluttampen och slutbesiktigas efter semestern. Med andra ord arbeten i stort och smått!

Vi har även påbörjat sex stycken BIMAB-Villor under våren och gjort färdigt lika många som våra kunder flyttat in i. Det vi noterat under våren (och i vintras) är ett ökat intresse för att bygga nytt och flytta ut på landet. Detta är ju väldigt positivt för oss då det är precis vad vi levererar – nyproducerade villor på landet. Det har varit ett så pass stort intresse att få bygga med oss och äga en egen BIMAB-Villa, att vi i dagsläget redan börjar planera in stomleveranser efter semestern nästa år! Detta är så klart jätteroligt och ett kvitto på att det vi gör står sig bra i konkurrensen!

Under hösten startar nästa lite större projekt i egen regi där vi skall bygga 14 st BIMAB-Villor i centrala Sätila. Vi kommer påbörja byggnationen av de första fem husen under hösten. Dessa kommer bli färdiga för inflyttning under våren och fram till semestern nästa år. För den som vill läsa mer om detta fina projekt så kan man gå in här och göra det. Planen är att de resterande nio villorna kommer påbörjas under de tre första kvartalen nästa år.

Något vi jobbar vidare med är att skapa egna projekt där vi är med i tidiga skeden och planerar och utvecklar tomter och bostadsprojekt. Detta är ju ett mer långsiktigt arbete, men förhoppningen är att ett par projekt skall kunna få sin start under nästa år, med bland annat lite tomter i Hyssna och ett bostadsprojekt i Sätila. Vi märker också att de tomter vi haft säljs i allt snabbare takt och våra tomter i Stjärnhult, Hyssna såldes slut under detta halvåret och skall nu byggas ut. Av våra fem tomter i Brandskog, Hyssna är redan tre sålda på några få månader. Där finns endast två tomter kvar för den som är intresserad! Därför jobbar vi aktivt för att hitta ytterligare intressanta projekt att jobba vidare med.

Med andra ord ser framtiden ljus ut för BIMAB och vi är tacksamma för att vi i dessa tider kunnat se en uppgång i nya projekt i en tid där många branscher och företag verkligen fått kämpa för sin överlevnad.

Nu ser vi ljuset i tunneln och hoppas på en normal tillvaro igen för alla! Nedan har ni bilder från vår vardag som den varit under detta halvåret.

Ha en fin sommar önskar vi på BIMAB!