Nyheter

2019-09-25

BIMAB nominerade till årets företag i Mark!

Tidigare i veckan blev Jonas uppvaktad av Företagarna Mark med beskedet att Byggservice i Mark är ett av tre nominerade företag för årets företag i Marks kommun. Riktigt roligt att få denna uppskattning och ett tecken på att vi gör något bra!

Den 16:e november avgörs det hela vid årets Markshow 2019. Hoppas vi ser er där!

Nomineringen löd:
GENOM EXCEPTIONELLT GOD ordning och reda når man sin 0-vision, dvs 0 fel.
Ett projekt tillsammans med detta företag kan helt enkelt inte gå fel. Man har hanterat vikande marknader genom att utveckla sig på nya områden och skapa egna koncept.
En gasell som ”lotsar dig från start till klart”. En god förebild och stort föredöme.

Tomter i Fotskäl

 


2019-06-18

Två nya BIMAB-Villor

De senaste två veckorna har vi fått förmånen att bygga två stycken BIMAB-Villor till. Först gjorde vi klart med en villa i Hällingsjö och i fredags fick vi klart med avtalet för en byggnation i Västra Frölunda på Nya Varvet. Vår försäljning av BIMAB-Villor är fortsatt bra och vi är mycket glada att valet på byggföretag och husleverantör faller på oss, som i dessa fall. Vi uppskattar att vårt goda rykte är en starkt bidragande orsak till att kunder söker sig till oss!

Tomter i Fotskäl

 


2019-05-29

Nu bygger vi väg till tomterna i Fotskäl

Idag påbörjade vi bygget av vägen till våra fem tomter i Fotskäl – Kullabacken. När vägen är klar så kommer det bli enklare att komma fram till tomterna för intresserade. Efter semestern drar det igång med byggnationen på tomt nr 4 för inflyttning första kvartalet nästa år. I dagsläget har vi sålt 1 tomt (tomt nr 4) och har fyra stycken kvar.

Går ni i byggtankar och söker tomt så kolla gärna in våra tomter här!

Kommer bli bra detta!

Tomter i Fotskäl

Tomter i Fotskäl

 


2019-02-11

Pigg start på året!

I slutet av förra veckan tecknade vi ett avtal för en BIMAB-Villa som skall byggas i Hyssna och för ett par veckor sedan såldes den första tomten med tillhörande BIMAB-Villa på våra fem tomter i Fotskäl.

Utöver detta har vi även i januari månad fått klart med nybyggnation av 56 st ny lägenheter i Skene för Marks Bostads AB. Nybyggnadsprojektet för Marks Bostad är en order värd  81 Mkr och det är den största enskilda ordern vi fått till oss på BIMAB. Arbetet påbörjas omgående och kommer stå färdigt sommaren 2021. Det är även glädjande att vi har en bra framförhållning för våra BIMAB-villor och vi bokar in villamontage under hösten redan nu.

Även om vi har mycket inplanerat framöver så tar vi  gärna emot fler förfrågningar för BIMAB-Villor, mm., så hör gärna av er ni som går i byggplaner!

 


2018-12-19

Summering av ett positivt 2018!

Nu börjar 2018 närma sig sitt slut och det är dags att summera året innan det är dags för lite välförtjänt julledighet för oss alla.

Vi kan nöjt konstatera att vi fortsätter att sälja BIMAB-Villor och även få till oss entreprenadprojekt i fortsatt bra takt. Vi har under året sålt 12 st BIMAB-Villor, vilket är helt i linje med den kapacitet vi har för att producera villor. Samtidigt som vi fått till oss flertalet andra projekt från bland annat Marks Bostads AB, OBOS och Ludvigson Invest. Att vi lyckats knyta till oss så pass mycket villabyggnationer och  byggprojekt – trots en sviktande bostadsmarknad - gör att vi nu står väl rustade för ett kommande 2019!

Vad väntar då 2019? Förutom att vi ser en fortsatt bra försäljning av BIMAB-Villor, så har vi även en hel del tomter som vi hoppas kunna börja sälja under 2019. I Fotskäl har vi 5 st tomter där avstyckningen blev klar i dagarna och vi kommer efter årsskiftet mer aktivt arbeta på att sälja dessa tomter. Fram mot hoppas vi även att ett område i Sätila, med 18 st småhustomter skall fått beviljad detaljplan och att vi startat försäljningen av dessa tomter. Med övriga projekt för vår byggentreprenad som är klara för 2019 så tar vi oss an det nya året med en positiv anda och känner stor tillförsikt att 2019 skall bli ännu ett positivt år för BIMAB!


2018-04-13

BIMAB-Villa såld till Tyftet, Bollebygd

I veckan har vi fått tillbaka avtalet för ännu en BIMAB-Villa som vi skall bygga på Tyftet, etapp 2, i Bollebygd. Detta blir den tredje villan som vi skall bygga på området, vilket vi tycker är roligt.


2018-03-12

BIMAB-Villa såld till Sätila

Idag fick vi tillbaka avtalet för en BIMAB-Villa som skall byggas i Sätila med start för markarbetena i slutet på detta året. Villan är i ett plan med ett litet loft på en del av villan. En carport med förråd skall också byggas som en del av avtalet.


2018-03-09

Avtal klart för takrenovering – HSB Brf Svedjevägen, Kinna

Igår tecknade vi avtal med HSB och deras Brf Svedjevägen i Kinna. Det är 4 st parhus med tillhörande garage som taken skall bytas på. Arbetena kommer utföras under första delen av sommaren.


2018-03-01

BIMAB-Villa såld till Gesebol, Olsfors

I veckan har vi tecknat avtal för ytterligare en BIMAB-Villa i Gesebol, Olsfors. Villan kommer ligga precis intill strandkanten med ett fantastiskt läge. Till villan skall även byggas ett garage med gästutrymme ovanpå. Ett roligt projekt med spännande utformning för att få ut det mesta av läget intill sjön!


2018-02-14

Klart med ytterligare en BIMAB-Villa i Gesebol, Olsfors

Igår tecknade vi avtal för en BIMAB-Villa till som skall byggas i Gesebol – Olsfors. Detta är den tredje villan vi sålt i området, så det är där det händer! Vi tackar David och Emilia för förtroendet att få bygga deras nya boende! Villan är i ett plan och kommer ligga med naturen inpå knuten - lugnt och skönt!


2018-01-31

Avtal för andra BIMAB-Villan på Tyftet, Bollebygd klart

I helgen skrev vi avtal med ytterligare en familj som skall bygga på Tyftet i Bollebygd! Byggstart är planerad till senare i år och närmast skall bygglovsansökan skickas in för projektet.


2018-01-15

Ännu en BIMAB-Villa har sålts, som skall byggas i Bollebygd.

Ännu en BIMAB-Villa har sålts, som skall byggas i Bollebygd.  Detta blir en av de första villorna som byggs på de kommunala tomterna som ligger på andra etappen av Tyftet i Bollebygds kommun. Vi ser fram emot att få fortsätta vara del av utvecklingen av området!


2017-12-15

Byggservice i Mark AB renoverar 27 st lägenheter åt Marks Bostads AB, Kullagårdsgatan, Skene

I dagarna har vi fått beställning av Marks Bostads AB att på totalentreprenad renovera 27 st lägenheter på Kullagårdsgatan i Skene. Igår tecknades avtalet för detta och arbetena påbörjas i mars månad och beräknas avslutas i november, 2018. Vi tackar för beställningen och förtroendet!


2017-12-05

Avtal för ytterligare en BIMAB-Villa i Övre Krok, Örby klart

Igår gjorde vi klart avtalet för en BIMAB-Villa som skall byggas i Övre Krok i Örby. Villan är i 2 plan med vidbyggt garage och byggs som totalentreprenad. Nu har vi klart för två leveranser under 2018 på detta område, vilket är glädjande!


2017-12-05

Avtal för ytterligare en BIMAB-Villa i Töllsjö klart

I dag fick vi tillbaka påskrivet avtal för en BIMAB-villa i 1 plan som skall byggas i Töllsjö. Det blir den första BIMAB-Villan i Töllsjö, vilket vi tycker är glädjande! Nu hoppas vi på fler!


2017-11-17

Avtal för ytterligare en BIMAB-Villa i Hyssna klart

I dag skrev vi avtal för ännu en BIMAB-Villa som skall byggas i Hyssna. Detta blir den fjärde villan som vi skrivit avtal för i Hyssna i år. Villan är i 2 plan och byggstart är beräknad till våren 2018. Närmast skall bygglovsansökan skickas in. Vi tackar för förtroendet, Kristoffer och Erika!


2017-10-25

Nytt avtal klart för en BIMAB-Villa i Övre Krok, Örby

Igår skrevs avtalet på för en BIMAB-Villa i 1 plan som skall byggas i Övre Krok, Örby. Bygglovsansökan skickas in i slutet på veckan och byggstart är planerad till första kvartalet nästa år. Byggnationen utföres som delad entreprenad och vi på BIMAB står för komplett materialpaket samt byggarbeten med stomresning och färdig utsida. Övriga byggarbeten och entreprenader står kunden själv för.


2017-10-13

Nytt avtal klart för en BIMAB-Villa i Billdal

I dagarna blev det klart med avtal för byggnation av en BIMAB-Villa i Billdal. Villan är i 1½-plan med förhöjt väggliv och byggstart är beräknad till våren 2018. Närmast skall bygglovsansökan lämnas in och projektering så småningom påbörjas. Vi tackar för förtroendet, André och Isa!


2017-07-01

Nytt avtal klart för en BIMAB-Villa i Hyssna

I veckan har vi fått klart med ytterligare ett avtal för en BIMAB-Villa som skall byggas i natursköna Hyssna. Vi tackar ödmjukast för förtroendet och är glada att det byggs mer och mer i Hyssna!


2017-06-08

Nytt avtal klart för en BIMAB-Villa i Hindås/Bollebygd

Ytterligare ett avtal klart med Bimab-Villan, denna gången är det en företagare som valt att köpa ett huspaket för andra gången på kort tid för att sedan sälja vidare i sin tur. Huset är ett 1-plans hus på ca 125 m2 och skall byggas Hindås. Planerad husleverans vid årsskiftet. Vi tackar för förtroendet Martin, och önskar dig lycka till med försäljningen.


2017-05-15

Nytt avtal klart för en BIMAB-Villa i Sexdrega

Idag har vi fått klart att bygga ännu en BIMAB-Villa. Denna gång blir det vid Sandsjön i Sexdrega som vi skall bygga. Bygglovsansökan skickas inom kort till Svenljunga kommun. Första villan vi bygger i Svenljunga kommun, vilket vi tycker är lite extra roligt. Vi tackar för visat förtroende från våra nya kunder, Hans och Denise!


2017-05-03

Nytt avtal klart för en BIMAB-Villa i Hyssna

I dagarna har vi gjort klart för en 1-plans villa som vi skall bygga i Hyssna. Villan ligger enskilt och naturskönt, med närhet till skog och svamp. Förhandsbesked finns sedan tidigare på tomten och i dagarna kommer bygglovsansökan skickas in. Byggstart är planerad till hösten.


2017-04-20

I veckan har vi fått klart med ytterligare en BIMAB-Villa, 1½-plan, i Bollebygd.

Villan kommer att uppföras som totalentreprenad och förhandsbesked är beviljat på tomten. Nu påbörjas framtagandet av bygglovsritningar och planering för byggnationen. Byggstart är planerad till efter semestern. Vi på BIMAB tackar för förtroendet!


2017-03-15

Nytt avtal klart för Bimab-Villan i Viared, Borås

Igår fick vi klart med byggnationen av ytterligare en BIMAB-Villa i Borås. Det är en mindre 1½-plansvilla som skall byggas i närheten av Hälasjön. Villan kommer att uppföras som totalentreprenad och bygglov är redan sökt och klart för villan. Byggstart är planerad till tidig sommar. Vi på BIMAB tackar för förtroendet! Går ni i byggplaner och skall bygga nytt till er så tveka inte att kontakta oss så berättar vi vad vi kan göra för er!


2017-01-05

Bra start på året 2017!

I veckan har vi fått klart med ytterligare en BIMAB-Villa som skall byggas i Hyssna under året. Tanken är att bygglovsansökan skall lämnas in under första kvartalet av året. Villan som skall byggas är en mindre enplansvilla med fin utsikt över Härsjön i Hyssna. Vi tackar för förtroendet och ser fram emot att få slutbesiktiga ännu en BIMAB-Villa i slutet av året!


2016-10-07

Villa nr 20 slutbesiktigad och överlämnad med 0 fel!

Idag har vi lämnat över vår 20:e slutbesiktigade villa till Linda och Claes som var nöjda och glada!

Det är med glädje vi kan konstatera att av dessa 20 villor har hela 18 st varit 0-fel besiktningar!

Detta är ju givetvis något vi villa hålla upp och även förbättra, så vi jobbar vidare för att kunna leverera de 7 husen vi just nu har i produktion/planeringsfas med 0 fel också!

Finns det byggtankar hos dig så hör av dig till oss med dina planer för att få en villa med bra kvalitet och ett bra slutresultat!

Kontaktuppgifter finns under fliken ”Kontakt”.


2016-10-04

Byggservice I Mark AB bygger 24 st lägenheter åt Myresjöhus AB, BRF Bäckängen

I dagarna har vi fått beställning av Myresjöhus AB att på generalentreprenad uppföra 24 st radhus lägenheter där 14 st är i två plan på 121 m2 varav 10 st är i två plan på 115 m2. Området där husen skall byggas är på Skogshöjd i Sätila. Arbetet kommer att påbörjas omgående och vara klart november 2017.

Vi tackar för beställningen och förtroendet!


2016-09-16

Nytt avtal klart för Bimab-Villan i Bollebygd

I dagarna har vi fått klart med ännu en Bimab-Villa som skall byggas i Bollebygd. Huset är ett 1- plans hus på ca 110 m2 och kommer att uppföras som en delad entreprenad där vi levererar material och arbete för stomme och färdig utsida, samt isolering av klimatskal. Övriga arbeten utföres av kund själv.


Nytt avtal klart för Bimab-Villan i Örby

I veckan har vi fått klart med avtal för en villa som skall byggas intill Öresjön i Örby. Det är en mindre en-plans villa som kommer ha ett härligt läge med närhet till bad och sjö. Villan kommer att uppföras som totalentreprenad och bygglov kommer att sökas inom kort. Planerad byggstart är i början av nästa år.


2016-06-28

Nytt avtal klart för Bimab-Villan i Sätila

I dag har vi tecknat avtal med ännu en familj som vill bygga en BIMAB-Villa - något vi givetvis ser fram emot att få göra! Villan skall byggas i Sätila och är ett 1- plans hus på 126 m2. Villan kommer att uppföras som en totalentreprenad. Bygglov skickas in i veckan och planerad byggstart är under senare delen av detta år.


2016-05-16

BIMAB renoverar Snickaren för Marks Bostads AB i Kinna

Nyligen tog vi på BIMAB hem vår största beställning hittills i företagets historia då vi fick i uppdrag att utföra fasadrenovering för Marks Bostad på Snickaren i Kinna. Projektet är etappindelat och innefattar i denna beställning tre huskroppar med totalt 98 lägenheter. Uppdraget utgör etapp 2 av 4 i den upprustning som sker i hela bostadsområdet. Projektet utgörs av fasadrenovering samt upprustning av trapphus, avlopp och nytt ventilationssystem. Utemiljöerna kommer också att göras om som en del av projektet. Det är med spänning och glädje vi ser fram emot att få genomföra detta projekt i samarbete med Marks Bostads AB.


2016-03-07

Ytterliggare ett nytt avtal klart för Bimab-Villan i Bollebygd

I dagarna har vi fått klart med ännu en BIMAB-Villa som skall byggas i Bollebygd. Huset är 1- plans hus på ca 165 m² och ett garage på 54 m² som är sammankopplat med huset. Detta hus kommer att uppföras som en totalentreprenad. Bygglov kommer skickas in inom kort och husleverans är planerad till början av september.


2016-02-12

Nytt avtal klart för Bimab-Villan i Bollebygd

I dagarna har vi fått klart med ännu en BIMAB-Villa som skall byggas i Bollebygd. Huset är 1- plans hus på ca 150 m2 och kommer att uppföras som en totalentreprenad efter utförda mark- och grundarbeten som byggherren själv utför. Bygglov är klart och husleverans är planerad till augusti månad.


2016-01-11

Bra start på det nya året – Nytt avtal för BIMAB-Villan klart i Hyssna!

Det nya året startar vi upp på bästa sätt då vi i dagarna fått klart med ännu en BIMAB-Villa som skall byggas i Hyssna. Huset kommer att uppföras som en totalentreprenad efter utförda mark- och grundarbeten som byggherren själv utför. Bygglov kommer skickas in inom kort och byggstart är planerad till tidig sommar.

Det är med glädje vi ser tillbaka på ett bra 2015 då vi sålde 11 st BIMAB-Villor, som tillsammans med övriga projekt som kommit in, gör att vi går mycket starka in i år 2016. Vi har dessutom, under 2015, lyckats med att lämna över 7 av 8 st färdigställda hus helt utan fel vid slutbesiktning, vilket vi är väldigt nöjda med. Det innebär dock inte att vi ligger på latsidan, utan att vi strävar vidare mot vårt mål att alltid lämna över hus utan fel vid slutbesiktning!


2015-11-30

Tredje tomten och BIMAB-Villan såld på Ryavägen, Hyssna, OBS! Endast en tomt kvar till försäljning.

Nu är även tredje tomten såld på Ryavägen i Hyssna och en BIMAB-Villa skall byggas på denna. Bygglovet skall skickas in i veckan och det är ett 1½-planshus som skall byggas. Huset kommer att utföras som totalentreprenad.

Är du/ni intresserad(e) av vår sista tomt på Ryavägen? Kontakta oss då, så tittar vi gärna på olika lösningar för detta tillsammans med dig/er!


2015-11-09

Andra tomten och BIMAB-Villan såld på Ryavägen, Hyssna.

Nu är även andra tomten såld på Ryavägen i Hyssna och en BIMAB-Villa skall byggas på denna. Bygglovet skall skickas in i veckan och det är ett 1½-planshus som skall byggas. Huset kommer att utföras som totalentreprenad.

Tomt tre är dessutom reserverad och avtal skrivs i denna månaden.

Är du/ni intresserad(e) av vår sista tomt på Ryavägen? Kontakta oss då, så tittar vi gärna på olika lösningar för detta tillsammans med dig/er!


2015-10-12

Tävling Bomässan - "Finn fem fel!" - avgjord!

Tack alla som besökte oss i vår monter under Bomässan i Borås i helgen!
Det var många som besökte oss och vi upplevde mässan som väldigt givande. Vi hoppas höra av många av er framöver!

Tävlingen som vi hade är nu också avgjord!

Vinnare blev Jörgen Haglund, Kinna.

Grattis! 

De fem felen är markerade på nedan bild.


2015-10-01

Ännu ett avtal för BIMAB-Villan klart i Bollebygd!

I dagarna fick vi klart med ytterligare en BIMAB-Villa som skall byggas i Bollebygd. Det är en totalentreprenad som skall byggas och huset är ett 1½-planshus. Detta är det andra huset vi sålt på kort tid bland de tomter som ligger på Erikstorp, öster om Skräddargårdshöjd, vilket vi är glada för.

Bygglov lämnas in omgående och byggstart är planerad under våren 2016.


2015-07-17

Nytt avtal för BIMAB-Villan klart i Bollebygd!

I dagarna fick vi klart med ytterligare en BIMAB-Villa som skall byggas i Bollebygd. Det är en totalentreprenad som skall byggas och huset är ett 1½-planshus med ett förhöjt väggliv. Det kommer även att anslutas en lägenhet mot huskroppen samt ingår det även carport med förråd.

Bygglov lämnas in omgående och byggstart är planerad under februari 2016.


2015-07-09

Ytterligare avtal klara för BIMAB-Villan i Sätila och Gesebol

I veckan har vi knutit till oss ytterligare två avtal för BIMAB-Villan. Det ena skall byggas i Sätila och avser ett enplanshus med garage. Det andra huset är också ett enplanshus som skall byggas i Gesebol utanför Olsfors.

I och med dessa avtal har vi nu kommit upp i 15 st sålda BIMAB-Villor på knappt 1½ år vilket är en försäljning som klart överstiger våra egna uppsatta mål under motsvarande period! Det känns roligt att fler och fler vill ge oss förtroendet att låta oss bygga deras framtida boende!

Går även du/ni i byggtankar? Glöm inte att höra av er till oss så även vi kan presentera vad vi kan erbjuda er som entreprenör och villabyggare!


2015-05-25

Avtal klart för ny BIMAB-Villa i Hyssna

Nyligen blev det klart med ytterligare en BIMAB-Villa som skall byggas i Hyssna. Bygglovet är inskickat och byggstart är planerad till september månad. I och med detta projektet så har vi på mindre än ett år fått förmånen att få bygga fyra stycken BIMAB-Villor i Hyssna, vilket vi tycker är väldigt roligt. Det byggs allt mer på hemorten vilket vi gillar!


2015-05-25

BIMAB bygger 16 st lägenheter för Marks Bostads AB i Fritsla

Under hösten kommer BIMAB påbörja nyproduktionen av 16 st lägenheter för Marks Bostads AB i Fritsla. Projektet är i form av totalentreprenad gällande nyproduktion av lägenheter i ett plan. Bostäderna kommer att utformas som radhus fördelat i fyra stycken huskroppar. För BIMAB innebär detta projekt att företaget tar ytterligare ett steg i sin utveckling och breddar sin projektbas till att omfatta även nyproduktion av lägenheter utöver sin kärnverksamhet med villaproduktion.


2015-05-04

Flera nyanställningar och allt mer att göra!

Vi får allt mer att göra på BIMAB och fler projekt som vi skall utföra. Det är glädjande att se att vi lyckas knyta till oss projekt, så vi har bra framförhållning i vår planering för resterande del av året. En följd av detta är att vi den senaste tiden nyanställt 4 stycken snickare, som förstärker det redan duktiga gänget med snickare och plattsättare vi har på BIMAB. Daniel och Jonathan har redan börjat och efter helgen sluter även Tommy och Torbjörn an till övriga gänget. Varmt välkomna till BIMAB! Dessa nyanställningar ger oss även möjlighet att kunna ta in fler projekt framöver och ändå hålla en bra kvalitet och överlämna ett bra slutresultat till våra beställare!


2015-03-13

Första tomten och BIMAB-Villan såld på Ryavägen, Hyssna.

Nu är första tomten såld på Ryavägen i Hyssna och en BIMAB-Villa som skall byggas på denna. Bygglovet har skickats in och det är ett 1½-planshus som skall byggas med sidobyggnad intill. Huset kommer att utföras som totalentreprenad efter utförda markarbeten som byggherren själv står för. Planerad byggstart med markarbeten efter semestern. Är du/ni intresserad(e) av våra tomter på Ryavägen? Kontakta oss då, så tittar vi gärna på olika lösningar för detta tillsammans med dig/er!


2015-03-05

Nytt avtal klart för BIMAB-Villan i Ubbhult!

För ett par veckor sedan blev det klart med ett nytt avtal för en enplansvilla som skall byggas i Ubbhult. Avtalet är en delad entreprenad där vi gör färdigt till gipsad insida, varefter beställaren tar över projektet och färdigställer.

Det är glädjande att se det stora intresset för vår villaproduktion! För ett år sedan lade vi om vår produkt för BIMAB-Villan och har sedan dess fått klart för byggnation av totalt 13 st villor - vilket överträffar våra egna förväntningar! Vi är glada för alla de som valt att ge oss förtroendet för deras boende!


2015-02-11

Nytt avtal för BIMAB-Villan klart i Tvååker!

I dagarna har vi fått klart för ytterligare en BIMAB-Villa som skall byggas i Tvååker. Huset är ett en-planshus kommer att byggas i Moarna i Tvååker. 
Vi är glada och stolta över att allt fler väljer att bygga med oss och värderar det som vi ser som en viktig del till ett bra småhusbygge och är vår styrka - vi är en byggentreprenör som levererar villor! 


2015-01-13

Nytt avtal för Byggservice i Mark klart för Marks Bostad i Fritsla

Under våren skall Byggservice i Mark bygga en ny tvättstuga för Marks Bostad i Fritsla.
Tvättstugan skall byggas i bostadsområdet vid Aratorpsvägen, Fritsla.
Projektet kommer att utföras i form av en totalentreprenad. 


2015-01-07

Nytt avtal för BIMAB-Villan klart i Bollebygd!

Nyligen fick vi klart för ytterligare en BIMAB-Villa som skall byggas i Bollebygd. Det är en totalentreprenad som skall byggas och huset är ett 1½-planshus.
Bygglov skall inlämnas inom kort och byggstart är planerad under sommaren 2015. 


2014-12-09

Nytt avtal för Byggservice i Mark klart i Freabygd, Hyssna!

I dagarna påbörjade vi en renovering av ett tidigt 1900-talshus i Freabygd, Hyssna.
Projektet är en totalrenovering där vi är totalentreprenör för beställaren.
Det känns roligt att det blir fler och fler projekt för oss i vår hembygd! 


2014-12-05

Nytt avtal för BIMAB-Villan klart i Hyssna!

Nyligen fick vi klart för ytterligare en BIMAB-Villa som skall byggas i Hyssna. I detta fall handlar det om ett 1½-planshus med vinkel på som skall utföras i form av en totalentreprenad efter färdigställd markentreprenad.
Bygglov skall inlämnas inom kort och byggstart är planerad under våren 2015. 


2014-11-15

Nytt avtal klart! 8 st villor - Sjumilaparken, Myresjöhus Göteborg

I veckan har vi fått klart ett nytt avtal gällande byggnation av 8 st villor för Myresjöhus Göteborg. 
Avtalet avser en generalentreprenad förutom markarbeten och husleverans som sker i Myresjöhus egen regi. 
Arbetena med grund startar i december månad och första husleveransen är planerad till Januari 2015. 


2014-11-03

Tomt till salu i Stenabo – Hyssna

I Hyssna har vi ett samarbete med en markägare som skall sälja en tomt genom Fastighetsbyrån i Kinna.
Byggservice i Mark AB har fått förtroendet att få rätten till byggnation på denna tomt, vilket vi tycker är väldigt roligt!
Klicka här för att komma vidare till vår tomtsida.


2014-10-30

Nytt avtal för BIMAB-Villan klart i Mölnlycke!

Det fortsätter att gå bra får våra BIMAB-Villor. Intresset är stort och försäljningen går över förväntan!
Vi har precis fått klart med ytterligare ett avtal för BIMAB-Villan i Mölnlycke där vi kommer att bygga en villa på en färdig grund. Beställaren kommer själv att riva ett befintligt hus och använda befintlig grund som kompletteras för att vara förberett för en BIMAB-Villa ovanpå.
Byggstart vår våra delar är planerade under första halvan av 2015. 


2014-10-13

Tävling Bomässan - "Hur långt är snöret" - avgjord!

Tack alla som besökte oss i vår monter under Bomässan i Borås i helgen!
Det var många som besökte oss och vi upplevde själva mässan som väldigt givande. Vi hoppas höra av många av er framöver!

Tävlingen som vi hade är nu också avgjord! Rätt svar på frågan "Hur långt är snöret?" var 631,2 cm.

Vinnare blev Erik Ottensson, Olsfors, som gissade på 630 cm. Grattis! 
2:a blev Patrik Johansson, Borås, som gissade 635 cm. Grattis! 
3:a blev Malin Jackson, Gånghester, som gissade 625 cm. Grattis! 

Presentkort från Live it! kommer på posten. 


2014-10-06

Nytt avtal för BIMAB-Villan klart i Hyssna!

Vi har i dagarna blivit klara med ännu ett avtal på en BIMAB-Villa som vi skall bygga i Hyssna.
Det är ett fritidshus som skall byggas och vi på BIMAB tycker det är extra roligt att det är i Hyssna - på hemorten - som vi skall bygga denna gång!
Tidpunkt för byggstart är inte klar, men förhandsbesked finns och bygglovsansökan kommer att skickas in inom kort. 


2014-05-28

Tätt hus!

Idag har det varit täthetsprovning på Villa Andersson i Mölndal.
Konsulten som provtryckte villan berättade att av 250-300 småhus som han provtryckt genom åren så var det nytt rekord i täthet på denna villan!
Glädjande att arbetet som personalen på plats gör för att få ett tätt och bra hus ger resultat! 
Detta visar att vi jobbar på rätt sätt inom BIMAB  och tillsammans med våra övriga entreprenörer som vi samarbetar med!


2014-05-09

Nytt avtal klart för BIMAB-Villan i Galtabäck

Nu har BIMAB-villan fått klart med ytterligare ett avtal för nybyggnation av en villa som skall byggas i Galtabäck söder om Varberg. Preliminär start för entreprenadarbetena är oktober månad.


2014-04-30

Nytt avtal klart för BIMAB-Villan i Hindås

Nu har BIMAB-villan fått klart med ytterligare ett avtal för nybyggnation av en villa. I detta fall är det även med ett vidbyggt garage till huset. Villan skall byggas i Hindås och preliminär start för entreprenadarbetena är efter semestern.


2014-04-17

Nytt avtal klart för BIMAB-Villan i Olsfors

Nytt avtal för BIMAB-Villan klart med leverans till Olsfors. Planerad projektstart i juni månad.


2014-04-07

Vi välkomnar Viktor Eriksson som nyanställd!

Påskveckan kommer ytterligare ett nytillskott på snickarsidan att börja på BIMAB.
Då börjar Viktor Eriksson igen efter att ha varit ifrån BIMAB ett par år. Den senaste tiden har Viktor jobbat inne i Mölndal med ett flerbostadshusprojekt för en underentreprenör till Skanska.
Viktor börjar sin anställning v.16.
Varmt välkommen Viktor! 


2014-03-28

Klart för byggnation av två villor i Särö

Nu är det klart att BIMAB-Villan kommer bygga 2 st villor i Särö. Det är 2 st familjer som kommer bygga intill varandra på en större tomt i Särö, vilken styckas av till två tomter där husen kommer byggas.
Vi på BIMAB är glada för att familjerna valt att bygga med oss och tackar för förtroendet!


2014-03-13

Nytt avtal för BIMAB-Villan klart

Denna veckan blev det klart med en ny leverans av en BIMAB-Villa till Gällstad. Planerad leverans blir i mitten av maj månad.


2014-02-07

Tomter till salu!

Nu har vi möjligheten att erbjuda tomter i Hyssna och Bollebygd.
Kontakta oss så berättar vi hur ni kan få ett prisvärt boende med närhet till natur och bra kommunikationer! 


2013-11-08

Nytt projekt - Renovering 30 st lgh - Marks Bostad, Skene

Vi kan med glädje meddela att vi i veckan fått klart med ett projekt till en - för BIMAB - ny beställare - Marks Bostads AB.
Projektet rör en renovering med stamrenovering av 30 st lägenheter på Gästgivaregatan 5 i Skene.
Det är alltid roligt med nya kunder och i Marks Bostad sluter vi nu avtal med en beställare med stort fastighetsinnehav och många projekt per år.
Detta är en ny kund som vi på BIMAB hoppas få samarbeta med fler gånger i framtiden.


2013-10-16

Tävling Bomässan - Övernattning Säröhus avgjord!

Nu har vi gått igenom alla svaren och räknat skruvarna i burken för vår tävling på bomässan i Borås.

Antal skruv i burken: 397 st

1:a pris:            
 Dan Lorentzon, Borås

2:a - 5:e pris:   
Ingegerd Magnusson, Borås
Alicia Larsson, Borås
Mattias Östh, Borås
Anna Lorentzon, Borås

Stort grattis till alla vinnare! BIMAB-kepsar och presentkort på övernattning kommer på posten!
Ett stort tack till alla er som var med och tävlade! 


2013-10-14

Tack alla ni som besökte oss på Bomässan på Åhaga!

Nu är mässan slut för i år och vi vill tacka all er som besökte oss i vår monter!
Det var stort intresse för oss och många var nyfikna kring vad vi har att erbjuda. Många var ju även intresserade av att vinna en övernattning på Säröhus. Resultatet från detta kommer så snart vi hunnit sammanställa resultatet. Titta in igen på hemsidan senare under veckan för besked! 


Vi hoppas vi får höra från många av er framöver.


2013-10-11

Nu startar Bomässan i Borås - Kom och besök oss!

Nu står vår monter redo för alla besökare till mässan!
Vi ses där!


2013-07-09

Vi välkomnar Jesper Engholm som nyanställd!

Efter semestern kommer ytterligare ett nytillskott på snickarsidan att börja på BIMAB.
Då börjar Jesper Engholm och blir ett gott tillskott för att klara våra entreprenader som vi har klara under hösten.
Jesper börjar sin anställning v.32.
Varmt välkommen Jesper! 


2013-06-18

Vi välkomnar Fredrik Molin som nyanställd!

I dagarna har en ny snickare börjat på BIMAB.
Vi hälsar Fredrik Molin hjärtligt välkommen till BIMAB!
Fredrik har redan hunnit jobba ett par veckor och funnit sig väl tillrätta och kommer vara ett gott tillskott till gruppen.
Välkommen Fredrik!


2013-04-26

Första BIMAB-Villan slutbesiktigad och överlämnad till kund!

Nu har vi färdigställt och överlämnat vår första BIMAB-Villa som vi gjort i Lerum till familjen Malm. Besiktningen gick mycket bra och var med 0 st fel och en väldigt nöjd kund som fick nycklarna till sitt hus.
BIMAB tackar för förtroendet och önskar familjen Malm all lycka i sitt nya hus!


2013-04-26

Byggstart BIMAB-Villan i Fristad

Idag påbörjades arbetena med nästa BIMAB-Villa!
Det är ett souteränghus i Fristad där vi har ett totalåtagande för vår beställare.


2013-04-04

Ny representant för BIMAB-Villan!

Vi har glädjen att meddela att vi i dagarna fått klart med Jan Gustavsson som representant för BIMAB-Villan.

Jan har mängder av år inom småhusbranschen, både som delägare av småhusbolag och som säljare av villor. I den erfarenheten som Jan kan bidra med får Byggservice i Mark del av ett stort nätverk i vårt närområde, där vi kan erbjuda vårt koncept för lösvirkesbyggnation som en del av vår entreprenadverksamhet.

Detta steg ligger i linje med att göra det som vi är bra på - erbjuda entreprenader där beställarna kan få en duktig entreprenör som är van vid att ta ansvar för helheten och leverera fina villor som man kan trivas i, i många år!

Varmt välkommen till BIMAB, Janne! 


2013-02-04

Hus till salu! - Resselvägen 3, Hyssna

Nu är huset som vi renoverat ute till försäljning!
Vi är mycket nöjda med slutresultatet och hoppas att intresserade skall känna likadant.

Ni kan gå in under våra pågående projekt för att se några bilder från renoveringen också - Klicka här.

 


2012-12-14

Vi välkomnar Lennart Gustafsson som nyanställd!

Lennart kommer närmast från Bollebygdshus där han under många år varit en stöttepelare och klippa i deras hustillverkning. Med sig från sitt arbete med hustillverkningen har Lennart med sig mycket kunnande kring villabyggnation och de krav som ställs kring utförande av ytterväggar med mera. Med den kunskapen Lennart har med sig så kommer han vara en stor tillgång till övriga snickargänget hos oss på BIMAB.

Lennart startar sin anställning hos oss i januari 2013.

Välkommen Lennart! 


2012-12-05

Nya bilder från vår renovering på Resselvägen!

Nu har vi lagt till lite nya bilder från vår renovering på Resselvägen.
Se under pågående arbeten. 
Gå gärna in och kolla här »


2012-11-16

Hus till salu Ryavägen, Hyssna

Nu har vi lagt upp lite bilder på det befintliga boningshuset som skall säljas vid Ryavägen i Hyssna. 

Klicka här för att komma till sidan med information och bilder under pågående arbeten. 

Information finns att hitta under "Projektutveckling Tomter, Ryavägen, Hyssna"

Friliggande villa om 5 ROK, ca 110 kvm + 77 kvm biyta.
En gedigen villa i 1 ½-plan med källare. Huset har i första plan vardagsrum, kök och matsal med utgång till altan och på övre plan tre sovrum och toalett, källare med bastu, tvättstuga och hobbyrum samt ett stort  fristående garage.
http://ny.byggserviceimark.se/samarbetspartners/ Huset är byggt 1956 och har uppvärmning med pellets och solvärme installerat 2005 samt centraldammsugare installerat. 


2012-10-26

Avtal klart gällande 5 st styckehus, Eklanda, Mölndal för Myresjöhus, Göteborg

Vi har i dagarna fått klart med att bygga 5 st enfamiljshus, styckehus, för Myresjöhus, Göteborg. Det är kundspecifika hus där varje slutkund har kunnat välja sin egen hustyp och göra sina egna specifika material. Första husleveransen för dessa fem hus är planerad till v.51.


2012-09-28

Köp av fastighet för framtida tomter, Ryavägen, Hyssna

BIMAB har köpt en mindre fastighet intill Ryavägen i Hyssna. I ett första steg kommer boningshuset på fastigheten att styckas av. Avsikten är att i framtiden ta fram tomter i mindre skala på resterande del av fastigheten. 
Arbetet för detta har så smått påbörjats, men det är en lång process innan det kommer vara klara tomter framme för byggnation. Vi återkommer med mer nyheter efterhand som detta utvecklingsprojekt fortskrider.
Se även under Pågående projekt

Kontakta oss gärna om ni skulle vara intresserade av tomt i Hyssna! 


2012-09-20

Vi välkomnar Stefan Eriksson som nyanställd.

Stefan har många års erfarenhet av småhusbyggande. Han har praktiskt taget vuxit upp med småhustilverkning sedan barnsben, då han var med sin pappa Kjell på Bollebygdshus. Stefan har sedan varit Bollebygdshus trogen och arbetat både praktiskt med byggnation - både i fabriken och ute med montage - samt nu i många år med projektering. Hans senaste roll på Bollebygdshus har varit som ansvarig för konstruktion- och projektering. 

Med Stefan förstärker vi vår organisation med en person som kan ansvara för projektering och kalkylering, vilket vi är i stort behov av på den administrativa sidan. I dag hinner vi helt enkelt inte med som vi vill. Detta ger oss också en större möjlighet att kunna ta fullt ansvar för tillbyggnader och renoveringar på det sätt som vi vill. Tidigare har det varit svårt att hinna med detta.

Stefan startar sin anställning hos oss i januari 2013. 

Välkommen Stefan! 


2012-09-18

Vi välkomnar Jakob Odén som nyanställd

Jakob kommer närmast från skolan och  har påbörjat sin lärlingsperiod hos oss. Handledare kommer att vara Henrik Munthe och Anders Torkelsson.
Välkommen Jakob! 


2012-09-17

Varmt välkomna till vår nya hemsida!

Här kommer ni att få information om vad som händer hos oss på BIMAB.
Titta runt på hemsidan och återkom gärna med åsikter, frågor eller önskemål.

Vi vill slutligen passa på att tacka Vikab för allt jobb dom lagt ner på sidan.
www.vikab.com