Alla tomter i Brandskog sålda

I veckan som gick så gjorde vi klart avtal med de sista tomterna i Brandskog, Hyssna. Totalt är det 5 st tomter som skall bebyggas där med kundunika BIMAB-Villor. En BIMAB-Villa är redan färdigställd sedan tidigare och de övriga fyra kommer byggas med start i sommar och allt beräknas vara klart till våren nästa år.

Nu ser vi fram emot att få byggas BIMAB-Villor åt våra köpare och få se området växa fram efterhand!

En God Jul önskas från oss på BIMAB!

Här kommer en liten julhälsning från oss alla till er alla!

Nu när året närmar sig sitt slut och det är dags för lite julefrid vill vi tacka alla runt omkring oss för detta året! Vi ser fram emot ett positivt 2022 där vi redan nu vet att vi kommer ha mycket att göra. Det är ju något som känns tacksamt i dessa tider när många andra kämpar för att få vardagen att gå ihop. Vi håller på för fullt med vårt projekt i Sätila – Gunne Östra, våra BIMAB-Villor rullar på och vi får nya kunder hela tiden. Vår serviceverksamhet jobbar på för högvarv och gör ett jättejobb.

Det är med en skön känsla vi kan runda av året som gått och med glädje och tillförsikt som vi ser fram emot ett nytt år!

(vi vill samtidigt passa på att ursäkta den taffliga redigeringen av vinterbilden, men det är inte det vi normalt jobbar med… :))

Gunne Östra påbörjat – Projektutveckling 14 st villor i Sätila

Efter några års planering och förberedelser så har vi äntligen kommit igång med vårt egna projekt ”Gunne Östra” i centrala Sätila. Där kommer vi under detta och nästa år bygga 14 st småhus i 2 plan som en gruppbebyggelse.

Området kommer ligga i ett perfekt läge för Sätila med gångavstånd till det mesta i form av skola, affärer, vårdcentral mm, men samtidigt med närhet till natur och bad.

I dagsläget så är 6 st villor sålda och 4 st reserverade. 2 st av dessa reservationer är avsatta för att byggas och säljas under byggets gång, då vi sett ett behov av denna typ av försäljning också. Planen är att färdigställa hela området under 2021/2022.

Starten har varit väldigt positiv och nu har de första två villorna haft stommontage och markarbeten pågår för kommande villor.

För den som är intresserad finns det mer information att läsa på projektets egen hemsida.

Semesterstängt v.29-30

Nu tar vi semester och under v.29-30 är det helt stängt. Vecka 31 är det igång med reducerad styrka och sedan är det full fart igen från v.32 och framåt.

Ha en härlig sommar!

Sommartankar

Nu när vi ser ljuset i tunneln i en pandemi och semester är i full gång eller hägrar för de flesta, så är det alltid trevligt att reflektera lite över tillvaron också.

Vi på BIMAB går nu in i lite ledighet och laddar batterierna inför en spännande höst och kommande 2022. Det har varit ett väldigt intensivt första halvår vi haft 2021, med många spännande projekt och roliga möten med människor och kunder.

Vi har påbörjat ett nytt ramavtal med Marks Bostads AB gällande löpande underhåll och renoveringar och vi håller samtidigt på med två större bostadsprojekt i Skene och Sätila för dem, där det i  Skene är i sluttampen och slutbesiktigas efter semestern. Med andra ord arbeten i stort och smått!

Vi har även påbörjat sex stycken BIMAB-Villor under våren och gjort färdigt lika många som våra kunder flyttat in i. Det vi noterat under våren (och i vintras) är ett ökat intresse för att bygga nytt och flytta ut på landet. Detta är ju väldigt positivt för oss då det är precis vad vi levererar – nyproducerade villor på landet. Det har varit ett så pass stort intresse att få bygga med oss och äga en egen BIMAB-Villa, att vi i dagsläget redan börjar planera in stomleveranser efter semestern nästa år! Detta är så klart jätteroligt och ett kvitto på att det vi gör står sig bra i konkurrensen!

Under hösten startar nästa lite större projekt i egen regi där vi skall bygga 14 st BIMAB-Villor i centrala Sätila. Vi kommer påbörja byggnationen av de första fem husen under hösten. Dessa kommer bli färdiga för inflyttning under våren och fram till semestern nästa år. För den som vill läsa mer om detta fina projekt så kan man gå in här och göra det. Planen är att de resterande nio villorna kommer påbörjas under de tre första kvartalen nästa år.

Något vi jobbar vidare med är att skapa egna projekt där vi är med i tidiga skeden och planerar och utvecklar tomter och bostadsprojekt. Detta är ju ett mer långsiktigt arbete, men förhoppningen är att ett par projekt skall kunna få sin start under nästa år, med bland annat lite tomter i Hyssna och ett bostadsprojekt i Sätila. Vi märker också att de tomter vi haft säljs i allt snabbare takt och våra tomter i Stjärnhult, Hyssna såldes slut under detta halvåret och skall nu byggas ut. Av våra fem tomter i Brandskog, Hyssna är redan tre sålda på några få månader. Där finns endast två tomter kvar för den som är intresserad! Därför jobbar vi aktivt för att hitta ytterligare intressanta projekt att jobba vidare med.

Med andra ord ser framtiden ljus ut för BIMAB och vi är tacksamma för att vi i dessa tider kunnat se en uppgång i nya projekt i en tid där många branscher och företag verkligen fått kämpa för sin överlevnad.

Nu ser vi ljuset i tunneln och hoppas på en normal tillvaro igen för alla! Nedan har ni bilder från vår vardag som den varit under detta halvåret.

Ha en fin sommar önskar vi på BIMAB!

Ökat intresse för tomter och nybyggnation – flytta ut på landet.

Det är med glädje vi ser att intresset för att flytta ut på landet ökar allt mer. Vi har i denna veckan sålt de sista två tomterna i Stjärnhult där vi haft tre tomter till salu sedan tidigare. Dessa två projekt kommer framöver kompletteras med varsin BIMAB-Villa, där vi gemensamt tar fram en villalösning som passar för just de som har köpt en tomt av oss. Detta innebär att området kommer var färdigutbyggt under nästa år.

Vi har tomter på fler platser i kommunen – både i lantligt läge i Fotskäl och Hyssna. Samtidigt har vi tomter mer centralt i Sätila som är på gång för byggnation. Läs mer om våra tomter i Hyssna och Fotskäl här. Är ni intresserade av flytta till Sätila finns mer information på Fastighetsbyrån i Mark & Svenljunga hemsida.

Självklart är vi också intresserade av att bygga en BIMAB-Villa även för er som redan har en egen tomt och vill ha ett boende med bra kvalitet. Kontakta oss mer era planer i så fall!

Nytt bostadsprojekt klart i Sätila

I veckan fick vi beställningen klar för 34 st nya lägenheter för Marks Bostads AB. Projektet består av 2 st byggnader med tillhörande markytor för parkering med mera.
Bostäderna utgörs av hyresrätter med fin utsikt över Storåns dalgång i Sätila. Projekteringen kommer påbörjas omgående och byggstart är planerad till augusti månad.

Med detta projektet, som tillskott till redan klara projekt, så står vi redan väl rustade för detta året och första halvan av nästa år.
Gå gärna in under pågående projekt för mer info.

Ett nytt spännande år – 2020!

Nu när vi kommit ett par veckor in i det nya året kan vi se tillbaka på ett 2019 som passerade i full fart med många spännande projekt som vi genomfört.

Vi har påbörjat det största projektet hittills i vår historia med byggnationen av 56 st lägenheter i Skene för Marks Bostads AB – Projekt Ängahagen. Vi har även fått klart med fler tomter som gör att vi kan erbjuda fler tomter till kunder som vill bygga, men inte har någon tomt ännu. I dagsläget har vi tomter i Fotskäl, Sätila, Hyssna. I början av detta året kommer vi att presentera mer information kring projekten i Sätila och Hyssna på vår hemsida. Vi har under året sålt 11 st BIMAB-Villor, samt genomfört ett antal renoveringsprojekt och tillbyggnader.

Detta året – 2020 – kommer innebära många spännande projekt att ta tag i! Vi har bra framförhållning i klara projekt och detta året är till stora delar redan fullbelagt, vilket så klart är väldigt positivt. Nu i början av året har vi även säljsstart för vår villaproduktion i Sätila där vi har 18 st tomter centralt som skall byggas. 4 st tomter är redan sålda och intresset för projektet är stort, så det är med intresse i ser fram emot detta projekt. Ängahagen fortsätter under hela detta året och växer fram mer och mer. Kommer bli ett fint bostadsområde som MBAB har att erbjuda. BIMAB-Villlorna har fyllts på under året där har vi en bra beläggning och framförhållning. Sammantaget är det med stor tillförsikt vi ser fram emot ett spännande 2020!

BIMAB nominerade till årets företag i Mark!

Tidigare i veckan blev Jonas uppvaktad av Företagarna Mark med beskedet att Byggservice i Mark är ett av tre nominerade företag för årets företag i Marks kommun. Riktigt roligt att få denna uppskattning och ett tecken på att vi gör något bra!

Den 16:e november avgörs det hela vid årets Markshow 2019. Hoppas vi ser er där!

Nomineringen löd:
GENOM EXCEPTIONELLT GOD ordning och reda når man sin 0-vision, dvs 0 fel.
Ett projekt tillsammans med detta företag kan helt enkelt inte gå fel. Man har hanterat vikande marknader genom att utveckla sig på nya områden och skapa egna koncept.
En gasell som ”lotsar dig från start till klart”. En god förebild och stort föredöme.

Två nya BIMAB-Villor

De senaste två veckorna har vi fått förmånen att bygga två stycken BIMAB-Villor till. Först gjorde vi klart med en villa i Hällingsjö och i fredags fick vi klart med avtalet för en byggnation i Västra Frölunda på Nya Varvet. Vår försäljning av BIMAB-Villor är fortsatt bra och vi är mycket glada att valet på byggföretag och husleverantör faller på oss, som i dessa fall. Vi uppskattar att vårt goda rykte är en starkt bidragande orsak till att kunder söker sig till oss!

Nu bygger vi väg till tomterna i Fotskäl

Idag påbörjade vi bygget av vägen till våra fem tomter i Fotskäl – Kullabacken. När vägen är klar så kommer det bli enklare att komma fram till tomterna för intresserade. Efter semestern drar det igång med byggnationen på tomt nr 4 för inflyttning första kvartalet nästa år. I dagsläget har vi sålt 1 tomt (tomt nr 4) och har fyra stycken kvar.

Går ni i byggtankar och söker tomt så kolla gärna in våra tomter här!

Kommer bli bra detta!

Pigg start på året!

I slutet av förra veckan tecknade vi ett avtal för en BIMAB-Villa som skall byggas i Hyssna och för ett par veckor sedan såldes den första tomten med tillhörande BIMAB-Villa på våra fem tomter i Fotskäl.

Utöver detta har vi även i januari månad fått klart med nybyggnation av 56 st ny lägenheter i Skene för Marks Bostads AB. Nybyggnadsprojektet för Marks Bostad är en order värd 81 Mkr och det är den största enskilda ordern vi fått till oss på BIMAB. Arbetet påbörjas omgående och kommer stå färdigt sommaren 2021. Det är även glädjande att vi har en bra framförhållning för våra BIMAB-villor och vi bokar in villamontage under hösten redan nu.

Även om vi har mycket inplanerat framöver så tar vi gärna emot fler förfrågningar för BIMAB-Villor, mm., så hör gärna av er ni som går i byggplaner!

Summering av ett positivt 2018!

Nu börjar 2018 närma sig sitt slut och det är dags att summera året innan det är dags för lite välförtjänt julledighet för oss alla.

Vi kan nöjt konstatera att vi fortsätter att sälja BIMAB-Villor och även få till oss entreprenadprojekt i fortsatt bra takt. Vi har under året sålt 12 st BIMAB-Villor, vilket är helt i linje med den kapacitet vi har för att producera villor. Samtidigt som vi fått till oss flertalet andra projekt från bland annat Marks Bostads AB, OBOS och Ludvigson Invest. Att vi lyckats knyta till oss så pass mycket villabyggnationer och byggprojekt – trots en sviktande bostadsmarknad – gör att vi nu står väl rustade för ett kommande 2019!

Vad väntar då 2019? Förutom att vi ser en fortsatt bra försäljning av BIMAB-Villor, så har vi även en hel del tomter som vi hoppas kunna börja sälja under 2019. I Fotskäl har vi 5 st tomter där avstyckningen blev klar i dagarna och vi kommer efter årsskiftet mer aktivt arbeta på att sälja dessa tomter. Fram mot hoppas vi även att ett område i Sätila, med 18 st småhustomter skall fått beviljad detaljplan och att vi startat försäljningen av dessa tomter. Med övriga projekt för vår byggentreprenad som är klara för 2019 så tar vi oss an det nya året med en positiv anda och känner stor tillförsikt att 2019 skall bli ännu ett positivt år för BIMAB!

BIMAB-Villa såld till Sätila

Idag fick vi tillbaka avtalet för en BIMAB-Villa som skall byggas i Sätila med start för markarbetena i slutet på detta året. Villan är i ett plan med ett litet loft på en del av villan. En carport med förråd skall också byggas som en del av avtalet.

BIMAB-Villa såld till Gesebol, Olsfors

I veckan har vi tecknat avtal för ytterligare en BIMAB-Villa i Gesebol, Olsfors. Villan kommer ligga precis intill strandkanten med ett fantastiskt läge. Till villan skall även byggas ett garage med gästutrymme ovanpå. Ett roligt projekt med spännande utformning för att få ut det mesta av läget intill sjön!

Klart med ytterligare en BIMAB-Villa i Gesebol, Olsfors

Igår tecknade vi avtal för en BIMAB-Villa till som skall byggas i Gesebol – Olsfors. Detta är den tredje villan vi sålt i området, så det är där det händer! Vi tackar David och Emilia för förtroendet att få bygga deras nya boende! Villan är i ett plan och kommer ligga med naturen inpå knuten – lugnt och skönt!

Avtal för ytterligare en BIMAB-Villa i Hyssna klart

I dag skrev vi avtal för ännu en BIMAB-Villa som skall byggas i Hyssna. Detta blir den fjärde villan som vi skrivit avtal för i Hyssna i år. Villan är i 2 plan och byggstart är beräknad till våren 2018. Närmast skall bygglovsansökan skickas in. Vi tackar för förtroendet, Kristoffer och Erika!

Nytt avtal klart för en BIMAB-Villa i Övre Krok, Örby

Igår skrevs avtalet på för en BIMAB-Villa i 1 plan som skall byggas i Övre Krok, Örby. Bygglovsansökan skickas in i slutet på veckan och byggstart är planerad till första kvartalet nästa år. Byggnationen utföres som delad entreprenad och vi på BIMAB står för komplett materialpaket samt byggarbeten med stomresning och färdig utsida. Övriga byggarbeten och entreprenader står kunden själv för.

Nytt avtal klart för en BIMAB-Villa i Billdal

I dagarna blev det klart med avtal för byggnation av en BIMAB-Villa i Billdal. Villan är i 1½-plan med förhöjt väggliv och byggstart är beräknad till våren 2018. Närmast skall bygglovsansökan lämnas in och projektering så småningom påbörjas. Vi tackar för förtroendet, André och Isa!

Nytt avtal klart för en BIMAB-Villa i Hindås/Bollebygd

Ytterligare ett avtal klart med Bimab-Villan, denna gången är det en företagare som valt att köpa ett huspaket för andra gången på kort tid för att sedan sälja vidare i sin tur. Huset är ett 1-plans hus på ca 125 m2 och skall byggas Hindås. Planerad husleverans vid årsskiftet. Vi tackar för förtroendet Martin, och önskar dig lycka till med försäljningen.

Nytt avtal klart för en BIMAB-Villa i Sexdrega

Idag har vi fått klart att bygga ännu en BIMAB-Villa. Denna gång blir det vid Sandsjön i Sexdrega som vi skall bygga. Bygglovsansökan skickas inom kort till Svenljunga kommun. Första villan vi bygger i Svenljunga kommun, vilket vi tycker är lite extra roligt. Vi tackar för visat förtroende från våra nya kunder, Hans och Denise!

Nytt avtal klart för en BIMAB-Villa i Hyssna

I dagarna har vi gjort klart för en 1-plans villa som vi skall bygga i Hyssna. Villan ligger enskilt och naturskönt, med närhet till skog och svamp. Förhandsbesked finns sedan tidigare på tomten och i dagarna kommer bygglovsansökan skickas in. Byggstart är planerad till hösten.