Ökat intresse för tomter och nybyggnation – flytta ut på landet.

Det är med glädje vi ser att intresset för att flytta ut på landet ökar allt mer. Vi har i denna veckan sålt de sista två tomterna i Stjärnhult där vi haft tre tomter till salu sedan tidigare. Dessa två projekt kommer framöver kompletteras med varsin BIMAB-Villa, där vi gemensamt tar fram en villalösning som passar för just de som har köpt en tomt av oss. Detta innebär att området kommer var färdigutbyggt under nästa år.

Vi har tomter på fler platser i kommunen – både i lantligt läge i Fotskäl och Hyssna. Samtidigt har vi tomter mer centralt i Sätila som är på gång för byggnation. Läs mer om våra tomter i Hyssna och Fotskäl här. Är ni intresserade av flytta till Sätila finns mer information på Fastighetsbyrån i Mark & Svenljunga hemsida.

Självklart är vi också intresserade av att bygga en BIMAB-Villa även för er som redan har en egen tomt och vill ha ett boende med bra kvalitet. Kontakta oss mer era planer i så fall!

Nytt bostadsprojekt klart i Sätila

I veckan fick vi beställningen klar för 34 st nya lägenheter för Marks Bostads AB. Projektet består av 2 st byggnader med tillhörande markytor för parkering med mera.
Bostäderna utgörs av hyresrätter med fin utsikt över Storåns dalgång i Sätila. Projekteringen kommer påbörjas omgående och byggstart är planerad till augusti månad.

Med detta projektet, som tillskott till redan klara projekt, så står vi redan väl rustade för detta året och första halvan av nästa år.
Gå gärna in under pågående projekt för mer info.

Ett nytt spännande år – 2020!

Nu när vi kommit ett par veckor in i det nya året kan vi se tillbaka på ett 2019 som passerade i full fart med många spännande projekt som vi genomfört.

Vi har påbörjat det största projektet hittills i vår historia med byggnationen av 56 st lägenheter i Skene för Marks Bostads AB – Projekt Ängahagen. Vi har även fått klart med fler tomter som gör att vi kan erbjuda fler tomter till kunder som vill bygga, men inte har någon tomt ännu. I dagsläget har vi tomter i Fotskäl, Sätila, Hyssna. I början av detta året kommer vi att presentera mer information kring projekten i Sätila och Hyssna på vår hemsida. Vi har under året sålt 11 st BIMAB-Villor, samt genomfört ett antal renoveringsprojekt och tillbyggnader.

Detta året – 2020 – kommer innebära många spännande projekt att ta tag i! Vi har bra framförhållning i klara projekt och detta året är till stora delar redan fullbelagt, vilket så klart är väldigt positivt. Nu i början av året har vi även säljsstart för vår villaproduktion i Sätila där vi har 18 st tomter centralt som skall byggas. 4 st tomter är redan sålda och intresset för projektet är stort, så det är med intresse i ser fram emot detta projekt. Ängahagen fortsätter under hela detta året och växer fram mer och mer. Kommer bli ett fint bostadsområde som MBAB har att erbjuda. BIMAB-Villlorna har fyllts på under året där har vi en bra beläggning och framförhållning. Sammantaget är det med stor tillförsikt vi ser fram emot ett spännande 2020!

BIMAB nominerade till årets företag i Mark!

Tidigare i veckan blev Jonas uppvaktad av Företagarna Mark med beskedet att Byggservice i Mark är ett av tre nominerade företag för årets företag i Marks kommun. Riktigt roligt att få denna uppskattning och ett tecken på att vi gör något bra!

Den 16:e november avgörs det hela vid årets Markshow 2019. Hoppas vi ser er där!

Nomineringen löd:
GENOM EXCEPTIONELLT GOD ordning och reda når man sin 0-vision, dvs 0 fel.
Ett projekt tillsammans med detta företag kan helt enkelt inte gå fel. Man har hanterat vikande marknader genom att utveckla sig på nya områden och skapa egna koncept.
En gasell som ”lotsar dig från start till klart”. En god förebild och stort föredöme.

Två nya BIMAB-Villor

De senaste två veckorna har vi fått förmånen att bygga två stycken BIMAB-Villor till. Först gjorde vi klart med en villa i Hällingsjö och i fredags fick vi klart med avtalet för en byggnation i Västra Frölunda på Nya Varvet. Vår försäljning av BIMAB-Villor är fortsatt bra och vi är mycket glada att valet på byggföretag och husleverantör faller på oss, som i dessa fall. Vi uppskattar att vårt goda rykte är en starkt bidragande orsak till att kunder söker sig till oss!

Nu bygger vi väg till tomterna i Fotskäl

Idag påbörjade vi bygget av vägen till våra fem tomter i Fotskäl – Kullabacken. När vägen är klar så kommer det bli enklare att komma fram till tomterna för intresserade. Efter semestern drar det igång med byggnationen på tomt nr 4 för inflyttning första kvartalet nästa år. I dagsläget har vi sålt 1 tomt (tomt nr 4) och har fyra stycken kvar.

Går ni i byggtankar och söker tomt så kolla gärna in våra tomter här!

Kommer bli bra detta!

Pigg start på året!

I slutet av förra veckan tecknade vi ett avtal för en BIMAB-Villa som skall byggas i Hyssna och för ett par veckor sedan såldes den första tomten med tillhörande BIMAB-Villa på våra fem tomter i Fotskäl.

Utöver detta har vi även i januari månad fått klart med nybyggnation av 56 st ny lägenheter i Skene för Marks Bostads AB. Nybyggnadsprojektet för Marks Bostad är en order värd 81 Mkr och det är den största enskilda ordern vi fått till oss på BIMAB. Arbetet påbörjas omgående och kommer stå färdigt sommaren 2021. Det är även glädjande att vi har en bra framförhållning för våra BIMAB-villor och vi bokar in villamontage under hösten redan nu.

Även om vi har mycket inplanerat framöver så tar vi gärna emot fler förfrågningar för BIMAB-Villor, mm., så hör gärna av er ni som går i byggplaner!

Summering av ett positivt 2018!

Nu börjar 2018 närma sig sitt slut och det är dags att summera året innan det är dags för lite välförtjänt julledighet för oss alla.

Vi kan nöjt konstatera att vi fortsätter att sälja BIMAB-Villor och även få till oss entreprenadprojekt i fortsatt bra takt. Vi har under året sålt 12 st BIMAB-Villor, vilket är helt i linje med den kapacitet vi har för att producera villor. Samtidigt som vi fått till oss flertalet andra projekt från bland annat Marks Bostads AB, OBOS och Ludvigson Invest. Att vi lyckats knyta till oss så pass mycket villabyggnationer och byggprojekt – trots en sviktande bostadsmarknad – gör att vi nu står väl rustade för ett kommande 2019!

Vad väntar då 2019? Förutom att vi ser en fortsatt bra försäljning av BIMAB-Villor, så har vi även en hel del tomter som vi hoppas kunna börja sälja under 2019. I Fotskäl har vi 5 st tomter där avstyckningen blev klar i dagarna och vi kommer efter årsskiftet mer aktivt arbeta på att sälja dessa tomter. Fram mot hoppas vi även att ett område i Sätila, med 18 st småhustomter skall fått beviljad detaljplan och att vi startat försäljningen av dessa tomter. Med övriga projekt för vår byggentreprenad som är klara för 2019 så tar vi oss an det nya året med en positiv anda och känner stor tillförsikt att 2019 skall bli ännu ett positivt år för BIMAB!

BIMAB-Villa såld till Tyftet, Bollebygd

I veckan har vi fått tillbaka avtalet för ännu en BIMAB-Villa som vi skall bygga på Tyftet, etapp 2, i Bollebygd. Detta blir den tredje villan som vi skall bygga på området, vilket vi tycker är roligt.

BIMAB-Villa såld till Sätila

Idag fick vi tillbaka avtalet för en BIMAB-Villa som skall byggas i Sätila med start för markarbetena i slutet på detta året. Villan är i ett plan med ett litet loft på en del av villan. En carport med förråd skall också byggas som en del av avtalet.

BIMAB-Villa såld till Gesebol, Olsfors

I veckan har vi tecknat avtal för ytterligare en BIMAB-Villa i Gesebol, Olsfors. Villan kommer ligga precis intill strandkanten med ett fantastiskt läge. Till villan skall även byggas ett garage med gästutrymme ovanpå. Ett roligt projekt med spännande utformning för att få ut det mesta av läget intill sjön!

Klart med ytterligare en BIMAB-Villa i Gesebol, Olsfors

Igår tecknade vi avtal för en BIMAB-Villa till som skall byggas i Gesebol – Olsfors. Detta är den tredje villan vi sålt i området, så det är där det händer! Vi tackar David och Emilia för förtroendet att få bygga deras nya boende! Villan är i ett plan och kommer ligga med naturen inpå knuten – lugnt och skönt!

Avtal för ytterligare en BIMAB-Villa i Hyssna klart

I dag skrev vi avtal för ännu en BIMAB-Villa som skall byggas i Hyssna. Detta blir den fjärde villan som vi skrivit avtal för i Hyssna i år. Villan är i 2 plan och byggstart är beräknad till våren 2018. Närmast skall bygglovsansökan skickas in. Vi tackar för förtroendet, Kristoffer och Erika!

Nytt avtal klart för en BIMAB-Villa i Övre Krok, Örby

Igår skrevs avtalet på för en BIMAB-Villa i 1 plan som skall byggas i Övre Krok, Örby. Bygglovsansökan skickas in i slutet på veckan och byggstart är planerad till första kvartalet nästa år. Byggnationen utföres som delad entreprenad och vi på BIMAB står för komplett materialpaket samt byggarbeten med stomresning och färdig utsida. Övriga byggarbeten och entreprenader står kunden själv för.

Nytt avtal klart för en BIMAB-Villa i Billdal

I dagarna blev det klart med avtal för byggnation av en BIMAB-Villa i Billdal. Villan är i 1½-plan med förhöjt väggliv och byggstart är beräknad till våren 2018. Närmast skall bygglovsansökan lämnas in och projektering så småningom påbörjas. Vi tackar för förtroendet, André och Isa!

Nytt avtal klart för en BIMAB-Villa i Hindås/Bollebygd

Ytterligare ett avtal klart med Bimab-Villan, denna gången är det en företagare som valt att köpa ett huspaket för andra gången på kort tid för att sedan sälja vidare i sin tur. Huset är ett 1-plans hus på ca 125 m2 och skall byggas Hindås. Planerad husleverans vid årsskiftet. Vi tackar för förtroendet Martin, och önskar dig lycka till med försäljningen.

Nytt avtal klart för en BIMAB-Villa i Sexdrega

Idag har vi fått klart att bygga ännu en BIMAB-Villa. Denna gång blir det vid Sandsjön i Sexdrega som vi skall bygga. Bygglovsansökan skickas inom kort till Svenljunga kommun. Första villan vi bygger i Svenljunga kommun, vilket vi tycker är lite extra roligt. Vi tackar för visat förtroende från våra nya kunder, Hans och Denise!

Nytt avtal klart för en BIMAB-Villa i Hyssna

I dagarna har vi gjort klart för en 1-plans villa som vi skall bygga i Hyssna. Villan ligger enskilt och naturskönt, med närhet till skog och svamp. Förhandsbesked finns sedan tidigare på tomten och i dagarna kommer bygglovsansökan skickas in. Byggstart är planerad till hösten.